Jakou vůni pro mě.?

01. ledna 2015 09:25
Offline Fleur blogger
6779 příspěvků moje polička 03. června 2015 20:31
Reakce na Ayuri:

V jiném vlákně právě sonduji, zda by na zítřek nebyl vhodný Shalimar Souffle - co myslíš?

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 03. června 2015 20:52
Reakce na náťa66:

Mexickým Shalimarem.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 03. června 2015 22:17

Dekuji,zatim tedy ctyri flakony,pres noc to promyslim

Offline Ayuri
669 příspěvků moje polička 04. června 2015 09:18
Reakce na Fleur:

Hm, veru netuším, aký bude v tom teple  ja som ho skúšala len v chladnom počasí.

Ale na mne sa v  lete krásne rozloží  ten vanilkovo-dymový tón klasického Shalimaru (alebo aj SPI) a  ten práve Souffle nemá.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 04. června 2015 10:23

Vítězem dnešního dne je .... MPN.

Ale rozhodovala jsem se mezi SPI l'eau a Soufflé, ten SPI by byl dneska asi bezvadnej, takže zítra

Offline Venea
170 příspěvků moje polička 15. července 2015 17:19

Poraďte mi prosím něco na vyzkoušení :)

kritéria:

dá se nosit na podzim

dá se nosit do kanceláře

niche

gurmánská, kašmírová heboučká ale elegantní...ne jako chodící cukrárna :)

z těch co znám tak bych to přirovnala zhruba ke kategorii Soavissima, Teint de Neige, Cuir Beluga apod.

zatím mě z těch co neznám napadá akorát Bois Satin, ale budu časem objednávat na ALZD tak bych těch vzorečků chtěla zkusit více..

na dovolené mě v rychlosti zaujala třeba i BBalenciaga ale tu nevím kde teď zkusit... :(

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 15. července 2015 19:46
Reakce na Venea:

Lancome Cuir,1996 Inez & Vinoodh, Gypsy Water, Organza Indecence, Ambra di Luna, Ambre Extrême a Douce Amere L'Artisan, Shaal Nur, L'Air Marocain Desert, White Suede, Pure Virgin a ne niche Angel de Cuir a první Prada

Online Miru
16230 příspěvků moje polička 15. července 2015 19:46
Reakce na Venea:

Vanitas Profumum Roma

Une Nuit a Doha Stephane Humbert Lucas 77

Profumo Acqua di Parma 2008

Blanche Imortelle Atelier Cologne

Marron Chic + Bouche a Baie Nez á Nez

Vanille Coco Comptoir Sud Pacifigue

Cologne pour le Soir

Vanille Reminiscence Paris

Fontana di Trevi XVIII Acqua di Genova

Miriam

By Night Profumi del Forte 2009

Sexy Angelic Honoré des Pres

Luctor et Emergo People of The Labyrinths

...

Stačí.?

Offline Venea
170 příspěvků moje polička 16. července 2015 12:01

Moc děkuju polovinu z nich už znám ale získala jsem další inspiraci :) jinak jsem se asi rozhodla si koupit Molecule 01 voní na mě něco mezi pilinami a papírem ;) je to trochu divné, ale mám představu, že bychom ji mohli používat oba s přítelem :)

Offline Lalaith
261 příspěvků moje polička 26. srpna 2015 17:30

Shromažďuji nápady na vůni pro mamku... Ptala jsem se jí, jestli se ještě má čím vonět - a říkala, že už ne moc, že by něco chtěla. Zadání zní "spíš svěží na podzim". Víc z ní nedostanu. Myslela jsem, že bych jí dala třeba pár odstřiků nebo nějaký cenově dostupný flakónek (do 1000). Takže prosím žádné extrovní drahé nikovky apod. Mamka je spíš sportovní typ, vonět se začala teprve nedávno, až když jsem jí začala obdarovávat. Před tím nějakýten Avon, ale nepoužívala nic moc často, teď už se voní skoro denně. 

Aktuálně má (nebo měla) flakón: Moschino Funny!, Sunflowers, Incandessence od Avonu (hodně jí sluší), Jet Femme (Avon), Le Baiser du Dragon (sama si ji vybraka ze vzorků), Suu (M.Matsushima), Tuscan Soul, Mimosa (Fragonard) a možná ještě něco. 

V odstřicích ráda spotřebovala: Eclat d'Arpege, AA Tiaré Mimosa, Toujours Glamour, Moschino Couture, Omnia Crystalline, AP Maitresse, Green Tea a asi ještě něco... 

Vypozorovala jsem, že nemá ráda: sladké vůně, gurmánské vůně, vanilku (obzvlášť, pokud je sladká), opulentní a omamné květinové vůně, sirupovité ovoce, těžké a hutné vůně, pudrové a příliš pižmové vůně. Naopak má podle mě ráda optimisticky vyznívající vůně, třeba Sunflowers i Incandessence na ní vyznívají vysloveně vesele.

Nějaké tipy, asi spíš z běžného mainstreamu? Nějaké nápady jsem měla, ale ráda se inspiruju u jiných...

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 26. srpna 2015 17:44

mám jít do slepáka  Lalique Living.

nemám jít do slepáka ?

W.  mě navnadila popisem... ách, už nad tím přemýšlím přes dva dny, resp. od pondělí, od neděle.

Offline andry spravce
2902 příspěvků moje polička 27. srpna 2015 12:31
Reakce na Lalaith:

já mám k té značce docela averzi, ale zkus Sporty Citrus od MK. nebo Lalique Amethyst, AA Teazzurra, Bright Crystal, Cacharel Catch... Me, Jil Sander Evergreen, VCA Un Air de First... ještě bych mohla pokračovat, jestli tě něco zaujalo

Offline Fleur blogger
6779 příspěvků moje polička 27. srpna 2015 13:27
Reakce na Lalaith:

Z citrusovek třeba Versense (Versace), dále je svěží od Bvlgari Mon Jasmin Noir L´Eau Exquise. Zkusila bych i Eau d´Azur od Lancome. Pokud maminka nehledá signature a nevadilo by jí, že se vůně přestala (přestane) vyrábět, tak by se jí mohla líbit O Oui!  od Lancome.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 11. zaří 2015 19:12

Potřebovala bych nějakou pozitivní vůni, ale ne jásavou. Poradíte?

Online Miru
16230 příspěvků moje polička 11. zaří 2015 19:24
Reakce na Ronna:

Amyris

Potiche

Offline andry spravce
2902 příspěvků moje polička 12. zaří 2015 09:38
Reakce na Ronna:

Foin Fraichement Coupé

Offline andry spravce
2902 příspěvků moje polička 10. listopadu 2015 18:57

hledám něco nového pro sebe

křehké květiny, ne jemné nebo slabé. sladší, dřevitý základ, ne gurmánský. klidně ale i něco trochu do zelena. něco, co ještě nemám ani podobné.

nic suchého, kořenitého, s kadidlem, omamného, indolického.

něco zajímavého, co se dobře nosí, ale bude mě to bavit.

přemýšlela jsem nad Monegalovým Mon Patchouly, PG Iris Taizo, Vero profumo Mito (voile d'extrait bych zkusila), něco od Jul et Mad z Love Collection...

no kdyby náhodou měl někdo nápad, prosím sem s tím. ideálně něco, co ještě neznám

Offline Fleur blogger
6779 příspěvků moje polička 10. listopadu 2015 20:34
Reakce na andry:

A existuje vůbec něco takového?

Offline andry spravce
2902 příspěvků moje polička 10. listopadu 2015 20:49
Reakce na Fleur:

dobrá otázka

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 10. listopadu 2015 21:04
Reakce na andry:

Antonia od Puredistance. Dostala jsem vzorek od Vendulky a naprosto uchvácena jsem koupila, i přes tu cenu. Nejkrásnější vůně mojí poličky