V jiném vlákně právě sonduji, zda by na zítřek nebyl vhodný Shalimar Souffle - co myslíš?
Jakou vůni pro mě.?
Mexickým Shalimarem.
Dekuji,zatim tedy ctyri flakony,pres noc to promyslim
Hm, veru netuším, aký bude v tom teple
ja som ho skúšala len v chladnom počasí.
Ale na mne sa v lete krásne rozloží ten vanilkovo-dymový tón klasického Shalimaru (alebo aj SPI) a ten práve Souffle nemá.
Vítězem dnešního dne je .... MPN.
Ale rozhodovala jsem se mezi SPI l'eau a Soufflé, ten SPI by byl dneska asi bezvadnej, takže zítra
Poraďte mi prosím něco na vyzkoušení :)
kritéria:
dá se nosit na podzim
dá se nosit do kanceláře
niche
gurmánská, kašmírová heboučká ale elegantní...ne jako chodící cukrárna :)
z těch co znám tak bych to přirovnala zhruba ke kategorii Soavissima, Teint de Neige, Cuir Beluga apod.
zatím mě z těch co neznám napadá akorát Bois Satin, ale budu časem objednávat na ALZD tak bych těch vzorečků chtěla zkusit více..
na dovolené mě v rychlosti zaujala třeba i BBalenciaga ale tu nevím kde teď zkusit... :(
Lancome Cuir,1996 Inez & Vinoodh, Gypsy Water, Organza Indecence, Ambra di Luna, Ambre Extrême a Douce Amere L'Artisan, Shaal Nur, L'Air Marocain Desert, White Suede, Pure Virgin a ne niche Angel de Cuir a první Prada
Vanitas Profumum Roma
Une Nuit a Doha Stephane Humbert Lucas 77
Profumo Acqua di Parma 2008
Blanche Imortelle Atelier Cologne
Marron Chic + Bouche a Baie Nez á Nez
Vanille Coco Comptoir Sud Pacifigue
Cologne pour le Soir
Vanille Reminiscence Paris
Fontana di Trevi XVIII Acqua di Genova
Miriam
By Night Profumi del Forte 2009
Sexy Angelic Honoré des Pres
Luctor et Emergo People of The Labyrinths
...
Stačí.?![]()
Moc děkuju polovinu z nich už znám ale získala jsem další inspiraci :) jinak jsem se asi rozhodla si koupit Molecule 01 voní na mě něco mezi pilinami a papírem ;) je to trochu divné, ale mám představu, že bychom ji mohli používat oba s přítelem :)
Shromažďuji nápady na vůni pro mamku... Ptala jsem se jí, jestli se ještě má čím vonět - a říkala, že už ne moc, že by něco chtěla. Zadání zní "spíš svěží na podzim". Víc z ní nedostanu. Myslela jsem, že bych jí dala třeba pár odstřiků nebo nějaký cenově dostupný flakónek (do 1000). Takže prosím žádné extrovní drahé nikovky apod. Mamka je spíš sportovní typ, vonět se začala teprve nedávno, až když jsem jí začala obdarovávat. Před tím nějakýten Avon, ale nepoužívala nic moc často, teď už se voní skoro denně.
Aktuálně má (nebo měla) flakón: Moschino Funny!, Sunflowers, Incandessence od Avonu (hodně jí sluší), Jet Femme (Avon), Le Baiser du Dragon (sama si ji vybraka ze vzorků), Suu (M.Matsushima), Tuscan Soul, Mimosa (Fragonard) a možná ještě něco.
V odstřicích ráda spotřebovala: Eclat d'Arpege, AA Tiaré Mimosa, Toujours Glamour, Moschino Couture, Omnia Crystalline, AP Maitresse, Green Tea a asi ještě něco...
Vypozorovala jsem, že nemá ráda: sladké vůně, gurmánské vůně, vanilku (obzvlášť, pokud je sladká), opulentní a omamné květinové vůně, sirupovité ovoce, těžké a hutné vůně, pudrové a příliš pižmové vůně. Naopak má podle mě ráda optimisticky vyznívající vůně, třeba Sunflowers i Incandessence na ní vyznívají vysloveně vesele.
Nějaké tipy, asi spíš z běžného mainstreamu? Nějaké nápady jsem měla, ale ráda se inspiruju u jiných...
mám jít do slepáka Lalique Living.
nemám jít do slepáka ?
W. mě navnadila popisem... ách, už nad tím přemýšlím přes dva dny, resp. od pondělí, od neděle.
já mám k té značce docela averzi, ale zkus Sporty Citrus od MK. nebo Lalique Amethyst, AA Teazzurra, Bright Crystal, Cacharel Catch... Me, Jil Sander Evergreen, VCA Un Air de First... ještě bych mohla pokračovat, jestli tě něco zaujalo ![]()
Z citrusovek třeba Versense (Versace), dále je svěží od Bvlgari Mon Jasmin Noir L´Eau Exquise. Zkusila bych i Eau d´Azur od Lancome. Pokud maminka nehledá signature a nevadilo by jí, že se vůně přestala (přestane) vyrábět, tak by se jí mohla líbit O Oui! od Lancome.
Potřebovala bych nějakou pozitivní vůni, ale ne jásavou. Poradíte?
Foin Fraichement Coupé ![]()
hledám něco nového pro sebe ![]()
křehké květiny, ne jemné nebo slabé. sladší, dřevitý základ, ne gurmánský. klidně ale i něco trochu do zelena. něco, co ještě nemám ani podobné.
nic suchého, kořenitého, s kadidlem, omamného, indolického.
něco zajímavého, co se dobře nosí, ale bude mě to bavit.
přemýšlela jsem nad Monegalovým Mon Patchouly, PG Iris Taizo, Vero profumo Mito (voile d'extrait bych zkusila), něco od Jul et Mad z Love Collection... ![]()
no kdyby náhodou měl někdo nápad, prosím sem s tím. ideálně něco, co ještě neznám ![]()
A existuje vůbec něco takového? ![]()
dobrá otázka ![]()
Antonia od Puredistance. Dostala jsem vzorek od Vendulky a naprosto uchvácena jsem koupila, i přes tu cenu. Nejkrásnější vůně mojí poličky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje