Guerlain

09. srpna 2014 00:04
Offline Mitzi admin
1456 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 20:29

Korsičanka pravda, měla bych si koupit jen odstřik. Z 5 ml bych už poznala, jestli kopit flakón.

Offline Korsičanka blogger
13327 příspěvků moje polička 29. ledna 2026 20:31
Offline Miru
16204 příspěvků moje polička 30. ledna 2026 05:27

Mitzi 

...tak pocit "láska" a "to doma nemáme" je zásadní, 

kup ji

Offline blackviolet
3429 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 11:44

Tak zkusila jsem jen narychlo v parfumérce Tabac Sahara. A je to líbivka a není hutná, spíš jemná. Maliny jsou dost sladké, jemně kořenité tabákové listy a trochu růže, drydown mám na ruce vanilkovo pudrový. Takže pro mě asi nebude, ale potřebovala bych ji vyzkoušet pořádně ze vzorku.

Offline Miru
16204 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 11:52
Offline blackviolet
3429 příspěvků moje polička 31. ledna 2026 18:13

Pro srovnání jsem si vedle Tabac Sahara stříkla ještě Tobacco Honey a ta působí ve srovnání s TS jako hutná a téměř nesladká medovo vosková tabákovka.

13327 příspěvků moje polička 01. února 2026 11:33

blackviolet Nevydržela jsem a koupila 5 posledních mlPřijde z DE nejdřív v pá, ale spíš v pondělí. Tobacco Honey jsem prodala flakon-moc medová

Offline blackviolet
3429 příspěvků moje polička 01. února 2026 14:11

Korsičanka 5 ml unosíš, teď v zimě se to dá. Tobacco Honey je podle mě líp zpracovaná, je sice medová, ale ten med je jako z plástve ve včelíně a ty ostatní složky dobře doplňuje, ten santal je tam krásný. A výdrž je bonus. Tabac Sahara jsem po pár hodinách cítila jen s nosem na kůži. Ale těžko soudit z jednoho vyzkoušení.

13327 příspěvků moje polička 01. února 2026 17:19

blackviolet Dík za popis a srovnání, uvidím za týden

Offline blackviolet
3429 příspěvků moje polička 01. února 2026 20:07

Korsičanka Jsem zvědavá na tvoje dojmy

Offline Mitzi admin
1456 příspěvků moje polička 05. února 2026 18:47
Reakce na blackviolet:

Pro srovnání jsem si vedle Tabac Sahara stříkla ještě Tobacco Honey a ta působí ve srovnání s TS jako hutná a téměř nesladká medovo vosková tabákovka.

​TH je pro mě nesnesitelná medovka, na Saharu se těším, ale pokud je sladká, tak asi taky nebude pro mě...

Offline Mitzi admin
1456 příspěvků moje polička 05. února 2026 18:49

Nejvíc jsem teď zvědavá na Guerlain Jardin de L’Elysée, ale tu patrně nebude možné očichat v Praze...

Offline blackviolet
3429 příspěvků moje polička 05. února 2026 20:06

Mitzi Mně se ten naturalistický med líbí, ale nebyla by na každodenní nošení, to bych taky nedala.

Jardin de L'Elysée by mě taky zajímala. Škoda, že jich bude tak málo, zase něco spíš pro sběratele. 

Offline blackviolet
3429 příspěvků moje polička 08. února 2026 18:57

Vétiver Fauve 

Zelená dungle, ne úplně bujná tropická vegetace, ale upravená a opečováváná. Vyskytují se v ní rúzné druhy tropického ovoce a hlavně krémově sladké fíky. Dřevitý vetiver je tady jako kontrast k tropické sladkosti, spolu se zemitým a zeleným šáchorem uzemňuje ovocně sladké tóny.

Typově mi připomíná Angélique Noire, která je taky založena na kombinaci zeleně a sladkosti, v jejím případě zelené anděliky a sladké vanilky. Tentokrát je to o zelené dřevitosti a sladkosti tropického ovoce.

Pro mě osobně tato kombinace není, nemohla jsem nosit Angélique Noire a platí to i pro Vétiver Fauve.

Offline Fleur blogger
6779 příspěvků moje polička 08. února 2026 21:38

blackviolet Tak to budu mít stejný problém .

Offline blackviolet
3429 příspěvků moje polička 11. února 2026 16:34

Musc Outreblanc

Ovocná sladkost mošusových semínek se prolíná s neroli posíleným květy pomerančovníku, bílá růže přispěje pár okvětními plátky, obláčky kosatcového pudru se pomalu snáší na mýdlové bublinky a kapky santalového krému.

Pocitově Fleur de Peau – tady to znám a je mi tady dobře.

Offline Mitzi admin
1456 příspěvků moje polička 12. února 2026 12:53

blackviolet podle Tvého pocitu bych si Musc Outreblanc zamilovala. Ale na mně vyznívá úplně jinak.

Zkoušela jsem jen párkrát, když byla úplně nová, tak se k ní zase vrátím a připomenu si ji.

Offline Mitzi admin
1456 příspěvků moje polička 12. února 2026 12:56
Reakce na blackviolet:

Vétiver Fauve 

Zelená dungle, ne úplně bujná tropická vegetace, ale upravená a opečováváná. Vyskytují se v ní rúzné druhy tropického ovoce a hlavně krémově sladké fíky. Dřevitý vetiver je tady jako kontrast k tropické sladkosti, spolu se zemitým a zeleným šáchorem uzemňuje ovocně sladké tóny.

Typově mi připomíná Angélique Noire, která je taky založena na kombinaci zeleně a sladkosti, v jejím případě zelené anděliky a sladké vanilky. Tentokrát je to o zelené dřevitosti a sladkosti tropického ovoce.

Pro mě osobně tato kombinace není, nemohla jsem nosit Angélique Noire a platí to i pro Vétiver Fauve.

​Mám z ní naprosto stejné pocity. Moc jsem se na ni těšila, Vétiver pou Elle  je moje láska, ale tenhle Vétiver pro mě stvořen nebyl. Naštěstí mám dostatečnou zásobu předchozího :)

Offline blackviolet
3429 příspěvků moje polička 12. února 2026 17:07

Mitzi Na mně voní Musc Outreblanc hezky, ale muskových vůní je hodně a za lepší cenu.

No vidíš, na Vétiver pour Elle jsem úplně zapomněla, byla krásná, mám od ní schovaný vzorek. A že by ji znova oživili, s tím moc nepočítám, když mají tuhle novou vetiverovku.

Offline Miru
16204 příspěvků moje polička 12. února 2026 17:48

blackviolet 

...které muskové vůně považuješ za dobré, pěkné třeba.?.