Udělala jsem něco, co normálně vůbec nedělám. Teda ne, že bych nenakupovala naslepo, ale nikdy nenakupuju produkty, které se už přestaly vyrábět- hlavně kosmetiku nebo makeup, nesyslím něco, co nebude, vždycky hledám příhodné alternativy. Ale internet mi přihrál parfém, jehož složení jsem jednoduše neodolala. Mellifera Mona di Orio. Tak krásně provedená vůně! S úvodní věrohodnou vůní levandulového pole v plném květu, přirozená, krásná, jako brouzdat mezi řádkami levandule a dotyky s květenstvími nechat její silici stoupat k nosu, nad hlavou azuro a stoupající slunce nabírající na síle. Medující včely, jejich všudypřítomný bzukot, známý, důvěrný, poblíž stojící včelín začíná vonět medem, úly se už plní, před levandulí kvetly lípy... Zahřátý balzamický vosk pláství měkne a vláční teplem. Kolik krásy a radosti z prostého bytí se do jedné vůně může vejít? Úplně lehce jsem se v ní ztratila. Jsem totiž včelařovic. A taky levandulová. PS: obratem jsem si objednala poslední flakon.
Vaše nejnovější parfémové úlovky / Co jste si naposled koupily za vůni?
...nemá význam řešit, zda ta vůně je poslední kousek či ne.
Zásadní je, co s tebou ta vůně dělá?.. A když tě takhle nádherně rozsekala, tak to za to stojí!.
Co víš, co bude, až dopotřebuješ flakon.?, na jakou krásu zase třeba mimoděk, volným plynutím, narazíš...![]()
![]()
Miru teď budu mít dva, to mi určitě na chvíli vydrží. A pak se- jak říkáš- uvidí.
Vůně Moni di Orio jsou poklady ... kde jste ten levandulovo medový poklad objevila?
Parfém ti nepřihrál internet, ale to je prostě karma - čekal na tebe, protože ty si takový poklad zasloužíš.
Woody švédský eshop Cow parfymery za přiměřenou cenu, myslím.
. Já si jo za odměnu skutečně koupila, přes vánoce jsem táhla šňůru 5x24hod během 16ti dnů. Tři z nich byly katastrofální a tuhle vůni jsem "naklikala" po takovém pracovním majstrštyku, kdy jsem si říkala, že je mý (profesní) mládí a nevinnost definitivně v tahu.
marieu Taky mám dojem, že jste se s vůní prostě našly
Krása nesmírná jen tě číst, moc ti radost přeju.
Já jsem se taky zařekla, že už si nebudu kupovat nic, co končí nebo se již nevyrábí. A objednala jsem si Black Perfecto, nejen protože mě padesátka vyšla na 800, ale protože voní naprosto přesně jako moje krabička na šperky, co jsem měla v dopívání.
A bude mi zase strašně líto až mi dojde! Dobře mi tak.
marieu gratuluji ke krásné vůní. Taky mám jedenn poklad od Mony di Orio
marieu spravila si dobre...si predstav tú škodu, že by sa to niekde pokazilo!!!
Jitka77 děkuju!
Luna trochu doufám ve scénář, který nastínila Miru - že než/až spotřebuju 2 flakony, najde si mě zas nějaká nová kráska.
clothilde děkuju, upřímně mě mrzí, že jsem značku zachytila až už bylo pozdě, i když byly tehdy její vůně ještě celkem dostupné. Nechtělo se mi objevovat zanikající krásu.
slniecko přesně! Nemohla jsem to dopustit. Hned se jeu přestříknout!
...o tom nepochybuj/i![]()
![]()
![]()
marieu Bez výčitek si všechny přírůstky užívej
.
Já se vůním, o nichž vím, že už je nejspíš nikdy neseženu, preventivně vyhýbám, ale už několikrát mě potkal zázrak v podobě nečekaného znovusetkání
.
Luna Black Perfecto za takovou cenu je prostě nutnost
. Přemýšlím, čím voněla moje krabička na šperky...
Amouagové kdyby jen dilema jsem nakonec vyřešila sadou vzorků a miniatur. Teď ještě vydržet to cestou neotevřít.

Fleur neměla jsem v sobě tu kázeň, když jsem si přečetla složení a recenze. Tak mám teď celé dva flakony a myslím, že mi nějakou chvíli vydrží. Užívám si ji velmi.
.

Sweet Potato Jé, to je nádhera! Tak je nezapomeň také zrecenzovat.
Sweet Potato Jé, to je nádhera! Tak je nezapomeň také zrecenzovat.
Krásné!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje