Biely kvet Když si vzpomenu, jaké "dobroty" jsme jedli... tenhle špalík se mi fakt úplně živě vybavil, oranžový a proužky zelené, bílé, červené... možná ![]()
Blbé a drobné (parfemové) dotazy
daniela Není to on?

Dalia Sice v mé paměti vidím ty proužky mnohem tenčí, ale je to klidně možné, už uplynulo hodně vody od té doby ![]()
Dalia Kam na ty fotky chodíš?
Neměla bys mejdlíčko? Já ho jednou ještě sehnala - někdy už po roce 2010 - v cukrárně v SOBOTCE na Jičínsku
Předtím jen v době mého dětství = 60. léta![]()
Korsičanka Hele, a zkusila jsi někomu mladšímu vykládat, že jsi v dětství jedla mejdlíčka?!
![]()
Benátová tyčinka https://www.idcpraha.cz/benatova-tycinka
Taky se to prodávalo nasekaný v pytlíku jako cucavé bonbony.
Korsičanka Prosím ...

Dalia Dík
Mňam!
prďola Ještě ne. Snad k tomu jednou dojde, zvlášť jestli ho seženu a přivezu ochutnat. Úplně jsem na tu Sobotku zapomněla![]()
jerry No teda, děkuju, to je dokonalé ![]()
Korsičanka Dalia Na mejdlíčka (a fialky) vzpomíná moje máma, ale když ochutnala ty novodobé, už prý to není ono...
Korsičanka Myslím, že jsem ho nikdy neochutnala.
Dalia Skvělé! ![]()
Korsičanka Já to totiž zkoušela a ty soustrastné pohledy, jako že jsme v dětsví a za komoušů museli jíst mýdlo... to bylo k nezaplacení! ![]()
Dalia My sme to volali kačacie mydlo a bolo robené zo zemiakového škrobu a cukru. Strašne sme ho mali radi, potom neskôr to už nebolo ono.
prďola No, ono to trochu mýdlovou chuť mělo...a má dodnes![]()
Korsičanka Později jsem už nezkoušela ![]()
Biely kvet Když si vzpomenu, jaké "dobroty" jsme jedli... tenhle špalík se mi fakt úplně živě vybavil, oranžový a proužky zelené, bílé, červené... možná
Ten špalek jsme vždycky vylízali do poměrně ostré špičky, pak sloužil i jako zbraň v sourozeneckých třenicích.
Fleur My tu olízanou tyčinku namáčeli do Vitacitu, au au, blbej nápad to byl.
Ten špalek jsme vždycky vylízali do poměrně ostré špičky, pak sloužil i jako zbraň v sourozeneckých třenicích.
Tak koukám, že to bylo všude stejné![]()
daniela špalek si pamatuju moc dobře a taky si vzpomínám, že mi ho jedna vůně (samozřejmě si nepamatuju která:-(( připomněla... Angel's Dust to ale není
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje